vrijdag 26 oktober 2007

Fietsbrug brengt de natuur dichterbij


Vanuit Uitnoorn heb je een stuk autoweg langs de Amstel, waar 95% van de recreanten op afknapt. Een fietspad erlangs is leuk voor forenzen op de korte afstand, want je zit nog steeds bovenop het geluid...
Terwijl een paar kilometer verderop het mooiste jaagpad van Holland begint...
Fietsen langs de Kromme Mijdrecht is daarentegen populair, want over de Amstelbrug is het meteen rustig en landelijk. Het begint wel als Amstel, maar het wordt vanzelf Kromme Mijdrecht, en je moet een heel stuk terug om weer bij de Amstel/Drecht te komen.
Jammer voor het Jaagpad, want dat is psychologisch "te ver om".

Kaartje

In de jaren 70 stond de brug wel in een provinciaal fietspadenplan van Utrecht, maar op de projectensite Op de Fiets kom ik hem nu niet meer tegen. Jammer, want het aansluitende fietspad Amstelkade wordt in het kader van compenserende maatregelen rond de N201 nu wel gemaakt, en dat plan stamt ook al uit de jaren '70..

Naar de lijst Knelpunten ten zuiden van Amsterdam

Via de reactieknop kunt u deelnemen aan een openbare discussie over dit onderwerp.

1 opmerking:

Anoniem zei

Misschien is de route langs de Amstel en Drecht het mooiste jaagpad, maar de Kromme Mijdrecht blijft voor mij toch het allermooiste stukje Nederland (hoewel, de Meije scoort ook extreem hoog). Ter zake: de route langs Bilderdam is zeker niet te versmaden, en zo'n brug lijkt me een heel goed idee!